Keto těstoviny s cuketou

8 hodnocení

Recept na keto těstoviny s cuketou, se špenátem a s dýňovými semínky
Recept na keto těstoviny s cuketou, se špenátem a s dýňovými semínky

Proteinové těstoviny můžete připravovat na stovky způsobů. Třeba podle snadného receptu s cuketou a se špenátem, sypané dýňovými semínky. Pojďte na to.

Na keto těstoviny s cuketou potřebujeme

Proteinové těstoviny – fusilli (7 porcí)50 g
Cibulka jarní20 g
Cuketa80 g
Baby špenát100 g
Česnek3 g
Vaječný bílek1 ks
Olivový olej10 ml
Sůldle chuti
Pepřdle chuti
Dýňová semínka10 g
Máslo10 g
Kurkuma2 g
Čerstvá petrželkadle chuti

Nechcete vážit?

Z uvedených surovin vytvoříme 2 porce keto těstovin.

  • 50 g proteinových těstovin je 1 sáček.
  • 3 g česneku je zhruba 1 menší stroužek.
  • 10 ml olivového oleje je zhruba 1 polévková lžíce.
  • 2 g kurkumy je přibližně 1 čajová lžička.

Jak připravit keto těstoviny s cuketou

  1. Proteinové těstoviny uvaříme dle návodu ve vodě ochucené kurkumou.
  2. Dýňová semínka opražíme na sucho na pánvi a dáme stranou.
  3. Do pánve kápneme olej a zprudka na něm orestujeme na kolečka nakrájenou cuketu tak, aby byla opečená z obou stran.
  4. Přidáme na větší kousky nakrájenou jarní cibulku a promícháme.
  5. K cuketě přidáme baby špenát, česnek a krátce orestujeme.
  6. Vsypeme scezené těstoviny a prohřejeme.
  7. Do směsi vyklepneme bílek (lépe na těstoviny přilne, když ho vidličkou trochu promícháme).
  8. Směs mícháme, dokud bílek neztuhne a neobalí těstoviny.
  9. Na závěr dochutíme téměř hotový pokrm solí, pepřem a nasekanou petrželovou natí.
  10. Vypneme sporák a do hotových těstovin vmícháme máslo, které těstoviny zjemní.
  11. Podáváme posypané opraženými dýňovými semínky a ozdobené nasekanou petrželovou natí.

Proč do jídelníčku zařadit cuketu především v létě?

Vzhledem k obsahu vody nás v horkých dnech zavlaží, a nejen to! Cuketa obsahuje nezanedbatelné množství minerálních látek, které v horku ztrácíme pocením. Jedná se zejména o draslík, fosfor, hořčík, vápník, sodík, železo a zinek. Velmi důležité jsou draslík a hořčík. Především draslík se jako jedna z mála minerálních látek podílí na udržování optimální hodnoty krevního tlaku. Nejvhodnější pro kuchyňskou přípravu jsou cukety, které mají 20 až 25 cm, které nemají zralá, a tedy tvrdá semínka a celkově jsou křehčí.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:891 kJ/ 213 kcal
Bílkoviny14,9 g
Sacharidy6,4 g
Tuky11,9 g
Vláknina10,9 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,5
8 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.

Další recepty s proteinovými těstovinami

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů